Umarex introduceerd de Big Bore Hammer .50 Luchtbuks

De Umarex® Hammer, gebouwd in de VS, is de krachtigste .50 productie luchtbuks ter wereld. De wereld van de Big Bore is in ontwikkeling en Umarex wil direct de Nr 1 positie veroveren met de De Hammer .50
De Hammer is bedacht, ontworpen en gebouwd in Amerika. De productieassemblage vindt plaats in Fort Smith, Arkansas in de fabriek van Umarex in de USA. In maart 2019 is gestart met de serie productie van dit model.

Hammer .50 Luchtbuks

De eerste exemplaren zijn uitvoerig getest door Jagers en Schietsport fanaten uit Amerika en volgens het test team is er geen beter Big Bore luchtgeweer dan de Hammer.

De pure energie, snelheid en de krachtige schoten geleverd door de .50 kaliber Umarex Hammer worden bereikt door de gepatenteerde Lightspeed ™ klep.
De innovatieve techniek die werd gebruikt om dit interne mechanisme te ontwerpen in combinatie met een .50 kaliber, 180 grain PBA kogel overschrijdt 1.130 FPS. Net zo spraakmakend is de prestatie van een loden kogel van 550 grain voor het genereren van 705 voet pond energie gemeten aan de loopmond.
Daarbij kost het het een minimale kracht om straight-pull handel te spannen, het magazijn te draaien, voor het volgende schot.

De ingenieurs van Umarex hebben in een bijna driejarig proces meerdere prototypes van verschillende mechanismen voor de Hammer geproduceerd. Deze innovaties hebben geresulteerd in het meest innovatieve, snelste en krachtigste PCP jachtgeweer en schietsportgeweer op dit moment te verkrijgen.
De Umarex Hammer wordt eenvoudig aangedreven door perslucht.
Ruim 300 Bar perslucht vult zijn aangepaste, ingebouwde koolstofvezel luchttank tot een capaciteit van 393cc. De Lightspeed-klep van de Hammer, gekoppeld aan een precisieregelaar, pulseert onmiddellijk een hoeveelheid lucht, gecomprimeerd tot 200 Bar, achter het projectiel.
Dit innovatieve gepatenteerde systeem vuurt efficiënt een .50 kaliber 550 grain kogel op een snelheid van 230 meter perseconde en een 250 grain kogel op meer dan 300 meter per seconde.